• OBJAVLJENO: 24.07.2020.
Ozvaničen početak radova na modernizaciji regionalnog puta R 448a Osanica-Ilovača –Prača, dionica Jezero-Brzača
Projekat iz nadležnosti BPK Goražde vrijednosti oko 500.000 KM

Uz brojne stanovnike koji gravitiraju na ovom  prostoru, ozvaničenju početka radova prisustvovali su i premijerka BPK Goražde Aida Obuća, ministar za privredu Mensad Arnaut te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Projektom je predviđeno asfaltiranje dionice puta Jezero-Brzača u dužini od pet kilometara, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijeđena su iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Izvođač radova je privredno društvo „Okac“d.o.o. Goražde.

„Radi se o veoma značajnom projektu čija vrijednost je oko 500.000KM, a koji  u potpunosti finansira BPK Goražde. Njegova realizacija je od velikog značaja za stanovnike ovih mjesnih zajednica. Mi smo dobili njihovu podršku  i ja im se  ovom prilikom želim zahvaliti što su imali razumijevanja te što su čekali da se ovaj putni pravac asfaltira. Ono što smo danas rekli, ministar za privredu i ja kao premijer Vlade BPK Goražde, jeste da ćemo u toku našeg mandata nastojati da što više ovakvih projekata realizujemo,  kako bismo prije svega zadržali stanovništvo na ovim prostorima“- kazala je ovom prilikom premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Izgradnja i održavanje ovog putnog pravca donedavno je  bilo u nadležnosti Grada Goražde, ali je 2019.godine prekategorizacijom prešao u nadležnost Kantona.

„Ovo je veliki trenutak za područje ovih šest mjesnih zajednica koje se povezuju sa lokalnom zajednicom Pale u FBiH i to je i najkraći put do Sarajeva. Zadovoljstvo mi je što je došlo do realizacije ovog projekta iz razloga što na ovom području  živi dosta stanovnika ali i onih koji žive na strani zbog posla i eventualnih obaveza, ali redovno dolaze tu kako bi obrađivali svoja imanja“-ističe gradonačelnik Ramović.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.