• OBJAVLJENO: 27.07.2020.
Premijerka BPK Goražde Aida Obuća sastala se danas sa predstavnicima Oružanih snaga BiH
Učešće u realizaciji vježbe OS BiH pod nazivom „COVID-19” uzet će i Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Na sastanku sa izvršnim oficirom 3. pješadisjkog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH iz Kasarne Kosova Senaidom Srnom te načelnikom štaba K-de 4. pbr brigadirom Džemalom Rahimićem razgovarano je o aktivnostima koje bi trebale prethoditi realizaciji  vježbe Oružanih snaga BiH  pod nazivom „COVID 19“, čije održavanje je planirano u u periodu od 12-16.10.2020.godine kako na prostoru cijele BiH, tako i na prostoru BPK Goražde. Sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde Edin Aganović te direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Ramo Živojević.

Cilj vježbe je utvrditi stvarne kapacitete i sposobnosti OS BiH i struktura civilne zaštite za pružanje pomoći civilnim strukturama kako bi se u budućnosti mogli razviti planovi upotrebe i potrebe za opremom i strukturom OS BiH u borbi protiv pandemije, a učešće će uzeti i predstavnici Oružanih snaga Kasarne Kosova te predstavnici civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Podršku u realizaciji vježbe će dati i Bosansko-podrinjski kanton Goražde, te je s tim u vezi imenovan i koordinator ispred Kantona koji će uzeti učešće u pripremi i realizaciji pomenute vježbe.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.