• OBJAVLJENO: 22.09.2005.
Otvorena privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ Goražde 2005

Veliki broj poljoprivrednih izlagača iz cijele BiH i inostranstva!
U prisustvu velikog broja uzvanika, drugu po redu privredno-kulturnu manifestaciju „Dani jabuke“ Goražde 2005 otvorio je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš

U cilju promocije kvaliteta poljoprivrednih proizvoda, a posebno kvalitetne goraždanske jabuke ovu manifestaciju je prvi put organizovala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 2004. godine. Za razliku od prošlogodišnjeg jednodnevnog obilježavanja, manifestacija „Dani jabuke“ 2005 u Goraždu ove godine trajat će tri dana u toku kojih će svoje proizvode predstaviti mnogi poljoprivredni proizvođači iz cijele BiH, ali i inostranstva.

Sudeći prema ovogodišnjoj posjećenosti i zainteresovanosti za učešće, ova manifestacija je još prošle godine s pravom proglašena tradicionalnom, a ta tradicija seže i u daleku prošlost, kada je ovaj kraj po proizvodnji voća bio poznat u Stambolu, Beču i Dubrovniku.

O značaju poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini ali i na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde govorili su i predstavnici USAID LAMP-a, Federalnog ministarstva poljoprivrede, kao i predstavnici organizatora. U svom govoru o značaju poljoprivredne proizvodnje i individualnih poljoprivrednih proizvođača premijer Obhođaš je između ostalog istakao da poljoprivreda nije razvila ni jednu zemlju, ali da se niti jedna zemlja nije razvila bez poljoprivrede.

Nakon toga, premijer BPK Goražde i brojni gosti sa područja cijele BiH i inostranstva obišli su raznovrsne sajamske štandove.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.