• OBJAVLJENO: 28.08.2020.
Delegacija Vlade i Skupštine  Kantona Sarajevo boravi u prvoj zvaničnoj  posjeti BPK Goražde
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik i ministar finansija Jasmin Halebić posjetili općinu  Foča u FBiH

Na sastanku sa  načelnikom ove općine Zijadom Kunovcem načelno je dogovorena saradnja na zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekta od značaja za ovu lokalnu zajednicu, a sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi BPK Goražde, na čelu sa  premijerkom Aidom Obućom.

Ona je u svom obraćanju ukazala na značaj podrške Kantona Sarajevo projektima koji će se realizovati na području BPK Goražde, s posebnim akcentom na infrastrukturne projekte lokalnih zajednica u sastavu kantona.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik ističe da je njihova zvanična posjeta općini Foča u FBiH kasnila zbog pandemije koronavirusa, te da je dogovoreno da se saradnja između ova dva kantona, kao i pomoć lokalnim zajednicama u sastavu BPK Goražde, ozvaniči putem Protokola o saradnji.

„Izmjena u tom protokolu će biti da se mogu direktno finansirati neki projekti od značaja lokalnih zajednica i danas smo razgovarali o nekoliko projekata koji se odnose na asfaltiranje ulica, saobraćajnica koje je potrebno završiti. Danas smo kazali da ćemo organizovati sjednicu Vlade u narednom periodu te definisati projekte, između ostalog i ovaj projekat koji se tiče lokalne zajednice, kako bi kanton zaista pomogao ovoj maloj, lokalnoj zajednici, ali nama veoma bitnoj“, kazao je Čelik.

Općinska uprava već je pripremila projekte od značaja za ovu lokalnu zajednicu i oni će biti dio budućeg Protokola o saradnji koji će danas u zgradi BPK Goražde potpisati premijeri dva kantona.

„Ova posjeta je pokazatelj da u narednom periodu Vlada Kantona Sarajevo želi da pomogne ovoj lokalnoj zajednici, a i prilika da se mi zahvalimo Vladi Kantona Sarajevo koja je učestvovala u niz projekata u  dosadašnjem periodu. Danas su takođe izrazili spremnost da pojedine projekte koje je započela naša lokalna zajednica u saradnji sa Vladom BPK Goražde i završe. Drago mi je da će ti projekti ugledati svjetlost dana, te očekujemo da se na zajedničkoj sjednici vlada BPK Goraže i Kantona Sarajevo dogovori koji su to projekti koje će Kanton Sarajevo da realizuje na prostoru naše lokalne zajednice“, poručio je Zijad Kunovac, načelnik općine Foča u FBiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.