• OBJAVLJENO: 03.11.2020.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde potpisala ugovore sa izvođačem radova
Oko 600.000 KM izdvojeno na asfaltiranje i modernizaciju dijelova regionalnih puteva R448a i R448

Nakon okončane procedure, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća potpisala je danas sa privrednim društvom „Okac“ d.o.o. Goražde ugovore o izvođenju radova na asfaltiranju dijela regionalnog puta R 448a Osanica-Ilovača-Prača,dionica Čemerničko vrelo-Zorovići gdje će biti asfaltirano oko tri kilometra puta, širine oko 3,5 metara sa bankinama i  modernizaciji dijela regionalnog puta R448,  u ulici  Sarajevska.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar za privredu Mensad Arnaut.

Za realizaciju ova dva veoma značajna infrastrukturna projekta iz budžeta BPK Goražde bit će izdvojeno oko 600.000 KM. Radi se o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste Ministarstva za privredu BPK Goražde, a rok za izvođenje radova je šezdeset dana od dana potpisivanja ugovora.

„Iako je opredjeljenje Vlade BPK Goražde između ostalog poboljšanje infrastrukture koja je u nadležnosti BPK Goražde,  posebno  je  značajno  što se  ovi ugovori potpisuju u vrijeme borbe protiv pandemije virusa COVID-19, tako da i na ovaj način želimo podstaći firme koje egzistiraju na prostoru našeg kantona.  U dogovoru sa izvođačem, poseban akcenat stavili smo na uređenje pristupnog puta prema izletištu „Rorovi“ što će u budućnosti stvoriti pretpostavke za uređenje ovog lokaliteta, čemu će se u skladu sa planovima i nadležnostima Vlade BPK Goražde pristupiti u 2021.godini“-nakon potpisivanja ugovora kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Da se radi o veoma značajnim projektima koji će biti realizirani na lokacijama koje povezuju susjedne općine u sastavu BPK Goražde potvrdio je i ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.