• OBJAVLJENO: 24.10.2005.
Delagacija Vlade BPK-a Goražde u posjeti gradilištima

Zadovoljstvo urađenim!

Delagacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u kojoj su se pored Premijera Salka Obhođaša, nalazili i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Nazif Uruči, ministar za urbanizam, prostorno građenje i zaštitu okoline Vladimir Nedimović i ministrica za boračka pitanja Nermana Sofović, posjetila je 21.10.2005.godine gradilište stambene zgrade za pripadnike boračkih populacija „Lamelu H“ i zgradu u ulici 43. Drinske brigade u Goraždu, gdje je u toku sanacija krova.
Oni su sa Seadom Hodom, vlasnikom građevinske firme „Hodo“ iz Goražda koja je izvođač radova, obišli stambene jedinice u zgradi Lamela H i nisu krili svoje zadovoljstvo onim što su vidjeli.
Zgrada čija izgradnja ulazi u finalnu fazu kad je riječ o vanjskim i unutrašnjim radovima, koštaće oko milion maraka, a gradi se zajedničkim sredstvima Federalnog ministarstva za boračka pitanja, Ministarstva za boračka pitanja kantona Sarajevo i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. U ovoj zgradi svoje stambeno pitanje riješiće 21 pripadnik boračkih populacija, dok će pet stanova biti besplatno dodijeljeno djeci bez oba roditelja, sto postotnim ratnim vojnim invalidima i najugroženijim porodicama šehida i demobilisanih boraca.
„Nema nikakvih problema oko obezbjeđenja sredstava za dovršetak ove zgrade i ona se nalaze na budžetu Vlade, kazao je ovom prilikom Premijer Obhođaš,- koji je najavio i planove za izgradnju nove zgrade za borce u idućoj godini.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa iznosom od 37.086,80 KM finansira i radove na sanaciji krova stambene zgrade u ulici 43. Drinske brigade broj:7,9,11 i 13 u Goraždu. Radove izvodi goraždanska firma „Kaja Company „ a njen vlasnik Ismet Kajević sa saradnicima upoznao je predstavnike Vlade sa dinamikom radova na sanaciji.
Za kompletnu sanaciju krova stambene zgrade u ulici 43.Drinske brigade koja je u proteklom ratu pretrpjela znatna oštećenja, pored sredstava Vlade kantona, biće potrebno izdvojiti dodatnih 14.000,00 KM. Ova sredstva obezbjeđuju sami stanari zgrade u dogovoru sa firmom „Goraždestan“ koja je upravitelj zgrade.
Veliki dio poslova na sanaciji krova već je završen, pa je za očekivati da će stanari ove zgrade prve jesenske kiše dočekati u suhim domovima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.