• OBJAVLJENO: 22.09.2011.
Održana javna rasprava o procjeni uticaja na okolinu koje će imati izgradnja MHE „Kolina 4“

U Općini Foča-Ustikolina danas je održana javna rasprava o procjeni uticaja na okolinu tokom gradnje i eksploatacije pogona mini hidroelektrane „Kolina 4“, s ciljem prezentacije sveobuhvatnih informacija o efektima koje će izgradnja ove mini hidroelektrane imati na lokalnu zajednicu.

Kako je istaknuto, izgradnja i eksploatacija pogona odvijat će se u skladu sa savremenim tehničkim i ekološkim standardima, a pored koncesione naknade u iznosu od 3% koja će pripasti lokalnoj zajedinici, pozitivni efekti  ogledaju se i u angažovanju domaće radne snage te korištenju opreme i materijala domaćih proizvođača.

Prema riječima predstavnika investitora, radi se o investiciji vrijednoj 2,1 miliona KM, od čega će 275.000,00 KM biti uloženo u poboljšanje putne infrastrukture na prostoru ove lokalne zajednice, a sama mini hidoelektrana imat će 430 KW instalirane snage.

Javnu raspravu organizovalo je Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK-a Goražde, u saradnji sa investitorom projekta, firmom „SHPP“ d.o.o. Sarajevo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.