• OBJAVLJENO: 25.01.2021.
Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice održao sastanak sa predstavnicima menadžmenta zdravstvenih ustanova
Upućena zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u pružanju adekvatne medicinske zaštite svim našim sugrađanima

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović održao je danas sastanak sa predstavnicima menadžmenta zdravstvenih ustanova s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanaku je razgovarano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području našeg kantona izazvanoj pandemijom virusa COVID-19,  koja je prema podacima trenutno zadovoljavajuća te problematici sa kojom su se susretale  zdravstvene ustanove u pružanju adekvatne medicinske zaštite naših građana, uzimajući u obzir da je pred ovim sistemom u protekloj godini bilo previše izazova.

Kako je istaknuto, bez obzira na problematiku sa kojom su se susretale zdravstevne ustanove tokom prethodne godine s posebnim akcentom na nedostatak stručnog medicinskog kadra, uspjelo se odgovoriti ovako zahtjevnom zadatku kada je riječ o borbi protiv ovog opasnog virusa te pružiti potrebna adekvatna medicinska zaštita svim našim sugrađanima koji su se našli u toj potrebi.

„Svi možemo biti zadovoljni i iskreno, ja ovom prilikom želim da uputim riječi zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima kao i menadžmentima zdravstvenih ustanova s područja BPK  Goražde. Mi ćemo nastaviti pratiti situaciju u zdravstvu, a zaključak aktera sa današnjeg sastanka jeste da se mnogo više mora ulagati u zdravstvo te  izdvajati veća finansijska  sredstva za rad i funkcionisanje naših zdravstvenih ustanova“-kazao je ministar Eniz Halilović.

Razgovarano je i o medicinskoj zaštitnoj opremi nabavljenoj posredstvom UNDP-a, a radi se o 8.000 zaštitnih maski i 300 jednokratnih zaštitnih odjela koja je danas raspodijeljena po medicinskim ustanovama na području BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.