• OBJAVLJENO: 25.01.2021.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća uputila demant portalu Raport.ba
Putem nadležnih istražnih organa tražit ćemo da se otkriju i kazne kreatori navodne telefonske prepiske, kao i vaš portal za širenje dezinformacija!

Povodom teksta pod nazivom Raport istražuje: Šta se krije iza upozorenja policije BPK? Namješteni konkursi u centru sukoba Obuće i Rišljanin. Epilog bi mogla biti smjena, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća uputila je danas demant portalu Raport.ba, sa zahtjevom da se sporni tekst ukloni, jer nizom netačnih tvrdnji nanosi štetu njenom ugledu i diskredituju njen rad kao premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Demant premijerke BPK Goražde objavljujemo u cjelosti:

Objavljena navodna telefonska prepiska između premijerke BPK Aide Obuće i potpredsjednika Skupštine BPK Edima Fejzića nije autentična i putem nadležnih istražnih organa tražit ćemo da se otkriju i kazne kreatori ove lažne prepiske, te javno objavi ime ili imena osoba čiji je cilj da nas uvuku u sumnjive i nelegalne poslove.

Vaš portal u čijem nazivu piše da je nezavisan, istraživački i analitički internet-medij kojeg uređuju dugogodišnji urednici, ne bi trebao, bez saslušanja „druge strane“ što je općepoznato pravilo u novinarstvu, objavljivati ovakve paušalne tvrdnje i navodne prepiske, koje je bar danas vrlo lako montirati.

Žalosno je da se i dalje želi ispolitizirati zakonito konstituisanje Skupštine u kojoj su poslanici jednoglasno podržali kompletiranje skupštinskog rukovodstva.

Možda je ovo put, to ne znam ali nagađam, za realizaciju nedavno mi upućenih prijetnji, ali ja neću podleći pritisku i ovo ćemo dovesti do kraja.

 Takođe, neistinita je informacija da je premijerka BPK Goražde činila ili imala namjeru uticati na dešavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona. Naprotiv, javno sam izjavila i ostajem pri tome da s ciljem zaštite digniteta policije i Vlade BPK Goražde treba osigurati neovisan i nepristrasan nadzor provođenja procedure prijema 25 policajaca, jer se u javnosti već stvorio utisak da je cijeli proces od starta kompromitovan.

 Vladi BPK Goražde, a ni meni lično neće smetati da organizacije poput  Transparency Internationala  nadgledaju zakonitost cijelog postupka.

Rad Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i premijerke je transparentan i javan, što smo dokazali osnivanjem Tima za borbu protiv korupcije i objavljivanjem registara o imenovanim i uposlenim licima kao i svakodnevnim radom na jačanju njenih pravnih institucija.

Nećemo dozvoliti da tekstovi ovakvog tipa narušavaju njen ugled i povjerenje građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde a još jednom ponavljam, putem istražnih organa tražit ćemo da se pronađu i kazne krivci za falsfikikovanje prepiske, kao i vaš portal za širenje dezinformacija, stoji u demantu premijerke Aida Obuće upućenom portalu www. Raport.ba.

Sličan demant portalu www. Raport.ba u kojem se u potpunosti negiraju navodi izneseni u spornom tekstu na račun premijerke BPK i njega lično, uputio je i potpredsjednik Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edim Fejzić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.