• OBJAVLJENO: 29.01.2021.
Zasjedala Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine BPK
Razmatrani materijali za Godišnju sjednicu Skupštine BPK Goražde

Komisija za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na 13. redovnoj sjednici, održanoj 28. januara 2021. godine, razmatrala je materijale za Godišnju sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sjednici Komisije prisustvovala je i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Osim prijedloga Programa rada Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021.godinu, razmatrana je Odluka o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2021. godinu, Implementacija ciljeva i politike Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za proteklu godinu kroz realizaciju za 2020. godinu, te Prezentacija ciljeva i politike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021.  godinu.

Komisija na predložena dokumenta nije imala primjedbi te predlaže Skupštini BPK Goražde da se na sjednici o njima vodi rasprava .

Na sjednici je donesen zaključak kojim se od Ministarstva za socijanu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice i Zavoda za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde traži da Komisiji rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dostave Informaciju o stanju voda na lokalitetu ispod Šišeta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.