• OBJAVLJENO: 05.02.2021.
Održan nastavak 8. vanredne sjednice Skupštine BPK Goražde
Vlade BPK prezentovala svoj stav o raspisanom Javnom konkursu za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona

Obzirom da je i kod pozicije i opozicije na započetoj 8. vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde stvorena dilema o daljoj proceduri prijema policijskih službenika, postupajući po zaključku Skupštine BPK Goražde, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj 23. vanrednoj sjednici zauzela je stav o daljoj konkursnoj proceduri za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona.

Skupštini BPK Goražde, na današnjem nastavku 8. vanredne sjednice prezentovan je ovaj stav u kojem se, između ostalog, navodi da  Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u početnom činu “policajac” i “mlađi inspektor” od 05.01.2021. godine nije raspisan u skladu sa Zakonom o budžetima Federacije BiH i Odlukom o privremenom finansiranju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te da isti treba poništiti.

Nakon upoznavanja sa stavom Vlade BPK Goražde po pitanju konkursne procedure, Skupština BPK Goražde  okončala je svoje  8. vanredno zasjedanje, te zakazala  9.vanrednu sjednicu koja će se takođe održati danas.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.