• OBJAVLJENO: 27.09.2011.
Održana 27. redovna sjednica Vlade BPK-a Goražde
Odobrena isplata sredstava na ime učešća u finansiranju modernizacije puta Goražde-Hubjeri

27. sjednica Vlade BPK

Na danas održanoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrila je novčana sredstva na ime sufinansiranja registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Iz odobrenih sredstava sufinansirat će se doprinosi registrovanih poljoprivrednih obrtnika u visini od 50% od uplaćenih doprinosa. Od uvođenja ove podsticajne mjere u prošloj godini, broj registrovanih poljoprivrednih proizvođača na području našeg kantona popeo se na 40.

Odobrena je i prva tranša sredstva Radio-televiziji BPK-a Goražde na ime sufinansiranja projekta pod nazivom „Učimo i zabavljajmo se zajedno“, čiji je cilj razviti svijest o potrebi kontinuiranog sticanja znanja uz aktivno učešće djece i roditelja u procesu učenja.

Vlada je odobrila i isplatu sredstava na ime sufinansiranja projekta modernizacije puta Goražde – Hubjeri. Ova sredstva bit će operativna odmah, kako bi radovi na rekonstrukciji počeli u što kraćem roku.

Obzirom da će uskoro početi grijna sezona, Vlada je odobrila i nabavku lož ulja u količini od 24.000 litara, a procedura nabavke provest će se putem konkurentskog zahtjeva.

Na današnjoj sjednici utvrđena je i osnovica za obračun plaća i naknada za topli obrok budžetskih korisnika.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.