• OBJAVLJENO: 29.09.2011.
Na zajedničkom sastanku
Razgovarano o planiranim aktivnostima i projektima MDD „Merhamet“

U Općini Goražde danas je razgovarano o trenutnim i planiranim aktivnostima „Merhameta“ Goražde te mogućim načinima pomoći u finansiranju aktivnosti ovog društva.

Prema riječima predsjednika „Merhameta“ Goražde, ovo društvo stipendirat će u ovoj školskoj godini četiri učenika osnovaca ili srednjoškolca slabijeg imovinskog stanja, pri čemu će prednost u ostvarenju stipednije imati učenci povratnici u RS te učenici iz porodica sa većim brojem djece.

Sa premijerom i načelnikom razgovarano je i o mogućnostima realizacije Projekta palijativne njege, kojim bi najtežim bolesnicima na prostoru našeg kantona bila pružena potrebna medicinska i druga pomoć. Glavni nosilac aktivnosti u ovom projektu bio bi „Merhamet“ Goražde koji bi samostalno obezbijedio dio sredstava za njegovu realizaciju, dok bi Kanton i Općina pružili ostalu potrebnu podršku u realizaciji projekta.

Predstavnici goraždanskog „Merhameta“ uručili su danas i paket sa prehrambenim artiklima radnicima turske fondacije „Sulejmanija“ koji rade na sanaciji i adaptaciji Đačkog doma u Goraždu, kojem bi, uskoro, trebala biti vraćena njegova prvobitna namjena – smještaj učenika i studenata koji se obrazuju u Goraždu, a koji dolaze sa šireg područja BPK-a Goražde.

Sastanku su prisustvovali premijer BPK-a Goražde Emir Frašto, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i predsjednik MDD „Merhamet“ Goražde Šemsudin Kuljuh.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.