• OBJAVLJENO: 29.09.2011.
BPK Goražde
Posjeta delegacije Elektroprivrede BiH

Članovi Vlade BPK-a Goražde sastali su se danas u Goraždu sa predstavnicima JP „Elektroprivreda“ BiH te razgovarali o pitanjima od međusobnog interesa.

Razgovarano je o problemu naplate koncesione naknade za MHE „Osanica“, statusu „Elektrodistribucije“ Goražde u smislu njenog daljeg razvoja, problemu dugovanja za struju Kantonalne bolnice Goražde te priključenju na elektroenergetsku mrežu Planinarskog doma na Rudoj Glavi i zgrade Vlade BPK-a Goražde.

Istaknut je i problem elektrifikacije na širem području kantona te je razgovarano o mogućnostima korištenja resursa i potencijala ovog kantona u proizvodnji detonatora i elektro ormara za potrebe bosanskohercegovačke Elektroprivrede.

Predstavnici Elektroprivrede inicirali su danas i pitanje koje se odnosi na mogućnost dobijanja saglasnosti za istražne radove na lokalitetu Ustikoline.

Današnjem sastanku prisustovali su generalni direktor Elektroprivrede BiH Eldin Grabovica, izvršni direktori i predstavnici Pravne službe ovog javnog preduzeća te premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministri u Vladi BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.