• OBJAVLJENO: 12.11.2005.
Otvorene ambulante porodične medicine III u Goraždu

Otvaranje ambulanti porodične medicine III smještenih u Domu zdravlja u Goraždu veliki je iskorak u reformi primarne zdravstvene zaštite i u razvoju porodične medicine, na samo u Goraždu već i cijeloj državi. Realizaciju ovog poduhvata pomogli su Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), odnosno fondacija partnerstvo u zdravstvu te FAMI projekat implementacije porodične medicine kroz koji je u adaptaciju ovih ambulanti uloženo 38.000 KM, a u njihovo opremanje 25.000 KM. Pored donatorskih veliki dio sredstava obezbjeđen je zahvaljujući naporima Vlade BPK-a, Federalnog ministrarstva, Općine Goražde te menadžmenta i uposlenih u J.U. “Dom zdravlja”.

Vi ste pravi heroji ovoga grada. Ova pomoć koja dolazi samo je odraz jedne zahvalnosti gradu Goraždu, jednom otvorenom gradu, pomoć gradu heroju i pomoć građanima riječi su načelnika općine Goražde Mustafe Kurtovića.

Predstavnici implementatora najavili su da do kraja 2006. godine imaju namjeru nastaviti pružati podršku sistemu primarne zdravstvene zaštite, sa naglaskom na razvoj porodične medicine.

(preuzeto sa www.gorazde.ba)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.