• OBJAVLJENO: 06.04.2021.
U organizaciji Udruženja veterana policije regije Goražde“1991-1995. godina“
Obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike policije

U organizaciji Udruženja veterana policije regije Goražde“1991-1995. godina“ i uz podršku Vlade BPK Goražde, danas je obilježen 6.april, Dan sjećanja na poginule pripadnike policije Republike Bosne i Hercegovine.

Zbog složene epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa, obilježavanje ovog značajnog datuma upriličeno je na skroman način, polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju u Kolijevkama, spomen obilježju izgrađenom  u znak sjećanja na 61. poginulog pripadnika policije RBiH te spomen obilježju ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992-1995.godina.

Cvijeće su položile delegacije izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođene premijerkom i predsjedavajućom Skupštine BPK Goražde, Aidom Obućom i Aidom Sirbubalo te delegacije Veterana policije Regije Goražde i MUP-a BPK Goražde.

U znak sjećanja na hrabre sinove koji su za odbranu naše domovine položili i ono najvažnije, svoje živote, u nastavku obilježavanja upriličen je obilazak mezarja u Hubjerima, Glamoču, Omeđku, Baćcima, te mjestima Bijeli put, Perjani, Ocka, Ustikolina u općini Foča u FBiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.