• OBJAVLJENO: 20.11.2005.
Sastanak Premijera BPK-a Goražde i načelnika Općine Foča-Ustikolina Zijada Kunovca

Na pomolu rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Općine Foča-Ustikolina

Premijer BPK-a Goražde Salko Obhođaš i kantonalni ministar za privredu Ferid Bučo, sastali su se 18.11.2005.godine sa načelnikom Općine Foča-Ustikolina Zijadom Kunovcem.
Na sastanku kojem su prisustvovali i stručni saradnik za društvene djelatnosti ove općine Mensur Borović i v.d. direktor JKP “Izvor” Veiz Čengić, razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Općini Foča-Ustikolina, posebno kad je riječ o rješavanju problema vodosnabdijevanja i sanaciji vodozahvata.Ministarstvo privrede BPK-a Goražde sa 10.000,00 KM finansiraće izradu izvedbenog projekta vodosnabdijevanja općine Foča-Ustikolina koje je jedan od gorućih problema njenih stanovnika. Tom prilikom trebalo bi da se predloži najbolje i najekonomičnije rješenje, a u opciji su njih nekoliko, čijim pravim odabirom bi se trajno riješio problem vodosnabdijevanja ove općine.
U veoma teškoj situaciji nalazi se i Javno komunalno preduzeće “Izvor” iz Ustikoline. Žiro-račun ovog preduzeća, prema riječima v.d. direktora Veiza Čengića, blokiran je zbog više od 100.000,00 KM duga po osnovu neisplaćenih poreskih i drugih obaveza od 2000. godine, pa na ovamo. Kako je zaključeno na ovom sastanku, mora se što hitnije pronaći izlaz iz ove krize, a Ministarstvo za privredu i Vlada kantona pomoći će u granicama svojih mogućnosti. Dogovoreno je da Vlada otpiše dio dugova ovom preduzeću koji su njenoj nadležnosti, te da se sa Poreskom upravom postigne sporazum o isplati duga u više rata.
U nastavku sastanka bilo je riječi i o planiranim projektima čijom realizacijom bi se u velikoj mjeri poboljšao život stanovnika ovog područja, kao što su sanacija lokanih puteva, obnova infrastrukture, izgradnja otkupnih stanica, kancelarije mjesne zajednice Cvilin, pijace i.t.d.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.