• OBJAVLJENO: 14.04.2021.
Kantonalni štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održao 17. redovnu sjednicu
Primljena k znanju informacija Kriznog štaba Ministarstva zdravstva o trenutnom stanju na području BPK Goražde sa aspekta ugroženosti od pandemije koronavirusa

Kantonalni štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona na 17. redovnoj sjednici održanoj danas primio je k znanju informaciju Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu, politku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice o trenutnom stanju na području BPK Goražde sa aspekta ugroženosti od pandemije koronavirusa. Također, razmatrana je i informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period od 09.03.2021.godine do 09.04.2021.godine.

Na sjednici je razmatrana, a potom i primljena k znanju informacija, o doniranoj i izdatoj zaštitnoj opremi i materijalu za zaštitu od koronavirusa te stanjem opreme.

Razmatran je i izvještaj o radu kantonalne Uprave civilne zaštite BPK Goražde za 2020.godinu te izvještaj o prikupljanju, raspodjeli i korištenju sredstava od posebe nakande za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća za 2020.godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.