• OBJAVLJENO: 27.02.2012.
Na sastanku Organizacionog odbora
Utvrđen Program obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde,  i ove godine, na prigodan način obilježit će se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Na danas održanom sastanku Organizacionog odbora utvrđen je i konačni program obilježavanja 1. marta, kao jednog od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje.

Dan uoči ovog velikog državnog praznika, u svim školama na području našeg kantona, održat će se historijski čas nakon čega će, u Gradskoj dvorani, uslijediti turniri u malom nogometu za učenike osnovnih i srednjih škola koji će se odigrati  u organizaciji Aktiva nastavnika i profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK Goražde.

Istog dana, održat će se i tradicionalni Šahovski turnir te promocija knjige „BiH ka Evropskij Uniji“, autora Seada Tafra.

U četvrtak, 1. marta, planirano je polaganje cvijeća na Spomen obilježje braniocima Goražda te šehidsko mezarje i partizansko groblje u Kolijevkama nakon čega će, u Gradskoj galeriji, biti otvorena izložba rukotvorina nastalih Gun-Gor kulturnom centru.

Centralni događaj, svečana akademija posvećena 1. martu – Danu nezavisnosti BiH, održat će se 1. marta u goraždanskom Centru za kulturu sa početkom u 12,00 sati.

Pozivamo sve građane Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA NEZAVISNOSTI BIH 2012.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.