• OBJAVLJENO: 27.04.2021.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazani nastavak tematske, 11.vanredna i 16. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je termin održavanja 16. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde, 11.  vanredne sjednice te nastavka druge  tematske sjednice.

11.vanredna sjednica na kojoj će biti verifikovani mandati poslanika u Skupštinu BPK Goražde zakazana je za 28. april sa početkom u 09:30 sati dok je 16. redovna sjednica zakazana za 05. maj 2021.godine sa početkom u 10:00 sati. Nastavak druge Tematske sjednice o temi „“Informacija u oblasti obrazovanja na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“ održat će se 05. maja sa početkom u 09:30 sati.

Na dnevnom redu 16. redovne sjednice osim Informacije o poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim za pandemiju korona virusa (COVID-19) je i Inicijativa za promjenu Ustava BPK Goražde. Predviđeno je i razmatranje Prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima,  Nacrta Zakona o Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  Nacrt  Zakona o nadležnostima organa vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća te  Prijedlog Strategije razvoja sporta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde „SPORT KAKAV TREBAMO“.

Na dnevnom redu je Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period 01.08.2020-31.01.2021. godine,  Izvještaj o dodjeljenim koncesijama i efektima od koncesija za 2019. godinu te  Informacija o uspostavi Registra udruženja građana na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

OBAVIJEST O NASTAVKU DRUGE TEMATSKE SJEDNICE – OBRAZOVANJE

POZIV ZA 11. VANREDNU SJEDNICU – APRIL 2021.

POZIV ZA 16. REDOVNU SJEDNICU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.